Om Blender

Blender startades i mars 2002 av Lasse Lundberg. Bandet blev på kort tid ett av Sveriges populäraste och mest turnerande dansband!

Genom åren har det av naturliga skäl bytts ut en del medlemmar, men det unika, svängiga och glada ”Blendersoundet” har hela tiden funnits där.

I begynnelsen bestod Blenders repertoar enbart av coverlåtar. Glada låtar blandat allt från schlagerpop till modern country. Idag har repertoaren ändrats till att till ungefär 55% bestå av egna originallåtar som stilmässigt stämmer överens med det som alltid varit mottot. Glatt och svängigt!!

GULDKLAVEN:
Sommaren 2003 vann Lasse Lundberg det prestigefyllda priset Guldklaven, i kategorin ”Årets trummis”. Ett pris som Sveriges Radio, danstidningen Får Jag Lov och Svenska dansbandsveckan i Malung instiftat. Bandet var vid samma tillfälle nominerat till ”årets uppstickare”. Efter detta har man haft en rad nomineringar och bl.a vunnit ”Årets album” 2007 för albumet ”Alla essen på handen”.

DANSBANDSKAMPEN:
2009 medverkade Blender i dansbandskampen. Lotten föll på medverkan i sista programmet innan finalen. Där framförde bandet sina sköna versioner av Johnny Logans ”Hold me now” och Chips ”Dag efter dag”. Detta räckte ända till en finalplats genom ”Juryns val”.

Blender består idag av Lasse Lundberg (Kapellmästare, trummor och sång), Maria Persson (Sång), Robert Norberg (Bas), Olle Tidblom (Keyboard) och Erik Enstad (Gitarr). Bandet är än idag ett av Sveriges mest bokade dansband och jobbar hela tiden med att förstärka samspelet med sin publik!

Varumärket Blender präglas av en modern, glad och mycket dansant repertoar och en scenisk framtoning som andas glädje och positivism.

Bandet bokas via bokningsbolaget Nöjeskällan.
Tel: 0470-728700