Erik Enstad

erik@blender.se

Gitarr

Lugn, glad, optimistisk, musikälskare och bilentusiast. Så beskriver Erik sig själv. Som liten fick Erik ofta höra sin far spela och sjunga country och bluegrass2musik hemma på sin akustiska gitarr och banjo. För Erik var det en självklarhet att börja spela musik: När han gick i 4:an tog han sina första gitarrlektioner. Det kändes så rätt och då visste Erik att det var musik han skulle satsa på.

Erik är född i USA av en amerikansk pappa och en värmländsk mor. Under hans uppväxt har han tillbringat många somrar i Sverige för att träffa släkt och vänner. Funderingarna över att flytta till Sverige har länge funnits och 2009 kom Erik in på Kävesta Folkhögskolas musiklinje och valde att flytta till Sverige.

Erik är även väldigt intresserad av bilar och har själv en 1968 Ford Falcon som han tycker mycket om. Musik har dock alltid varit hans största intresse. Under åren har Erik spelat i många coverband, bluesband mm. Erik gillar alla genrer men närmast hjärtat ligger Jazz, blues, soul och gospel.

Drömmen är att bo i ett fint hus på landet där han har plats för flera fina bilar och att kunna fortsätta spela och ha musiken som sitt levebröd.

Det bästa med turnélivet är att få vara ute och spela mycket med trevliga och duktiga musikanter och att kunna få spela för glad och entusiastisk publik!

Om...
...Lasse

Driven, smart, musikalisk, svängig, kunnig i många områden, en allmän schysst snubbe och en oändlig källa för sköna uttryck!

...Maria

En av Sveriges bästa sångerskor, klok, sympatisk, strålande och härlig att umgås med!

...Robert

Lugn, stabil, en extremt duktig musiker och basist, snäll, rolig och fin i håret!

...Olle

Fantastiskt go människa och talangfull musiker! Ska bli härligt att utvecklas som spekamarater och vänner!